🌹Per Sant Jordi, com l'any passat, des de B.Link compartim els llibres que ens han captivat i ens han fet pensar o sentir d’una manera especial.
Perquè no hi ha millor manera de celebrar aquesta diada que envoltats de 𝗹𝗹𝗶𝗯𝗿𝗲𝘀, 𝗿𝗼𝘀𝗲𝘀 𝗶 𝗯𝗼𝗻𝗲𝘀 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗮𝗻𝗮𝗰𝗶𝗼𝗻𝘀!
📖 Jordi Escribà: "Limónov", d'Emmanuel Carrère. Reconstrucció de la vida d'un personatge real que sembla sorgit de la ficció. Limónov és un home amb una peripècia vital gairebé inversemblant, que permet a l'autor traçar un contundent retrat de la Rússia dels últims cinquanta anys i alhora indagar sobre les paradoxes de la condició humana.
📖 Anna Monserrat Fasting: "Tots els contes", d'Antònia Vicens. Un viatge abrupte pel cor aspre de Mallorca, entre dones ferides, silencis densos i la bellesa crua del llenguatge, contes que et remouen per dins i et deixen pensant molt després d’haver tancat el llibre.
📖 Nicolas Espitalier: "Amkoullel, l'enfant Peul", d'Amadou Hampâté Bâ. Un llibre que és una bona introducció a les cultures i tradicions orals de l’Àfrica occidental (Mali, Senegal...) del segle XIX: “A Àfrica, quan una persona anciana mor, una biblioteca crema.”
📖 Marianella Botta: "Òpera Àcid", de Miquel Creus. Una immersió descarnada en la Barcelona més fosca dels anys 80, entre drogues, decadència i el crit silenciós d’una generació perduda. Potser l’exemple més pur d’un autor maleït de la literatura catalana.
📖 Joel Benítez Espí: "El Invierno del mundo", de Ken Follett. Una història èpica que t’arrossega de ple al cor del segle XX, entre guerres, amors impossibles i decisions que canvien el món.
📖 Laura Chillerón Ferrer: "Hamnet", de Maggie O'Farrell. Busseja (amb belles llicències literàries) per la història del fill d’un famós escriptor de teatre anglès que donaria peu a l’obra Hamlet.
📖 Marta Rojas Gregorio: "Fortuna" de Hernan Diaz. Un trencaclosques literari: la misteriosa història d'un magnat dels anys vint en diverses versions que es complementen o es contradiuen.
📖 Marta Aldomà Boquet: "No diguis res" de Patrick Radden Keefe. Aquest llibre sobre el conflicte nord-irlandès mostra una societat devastada a partir del cas de Jean McConville, de 38 anys i mare de deu fills, segrestada el desembre del 1972.
📖 Benedetta D'Argenio: "La biblioteca de París" de Janet Skeslien Charles. Una novel·la basada en fets reals que narra la història de les bibliotecàries de l’American Library de París durant l’ocupació nazi. Un relat sobre l’amistat, la lleialtat i els vincles que resisteixen enmig del conflicte. Un homenatge a la cultura com a refugi i a les persones que la fan possible.
📖 Ivet Armengol Tapiolas: "L'home que plantava arbres", de Jean Giono. Elzéard Bouffier, un home silenciós de muntanya que, sense que ningú en sàpiga res i sense esperar cap reconeixement a canvi, transforma el paisatge que l’envolta amb un gest senzill repetit milers de vegades - plantar un arbre.
I vosaltres, què ens recomaneu aquest Sant Jordi❓📚