Forsidebilde av Stortingets
Stortinget

Stortinget

Politiske organisasjoner

Oslo, Oslo 8 559 følgere

Om oss

Stortingets administrasjon har som formål å organisere og utvikle det parlamentariske arbeidet, og legge til rette for at stortingsrepresentantene kan ivareta sine verv. Vi formidler kunnskap om folkestyret og Stortingets virksomhet, og vi tar vare på Stortingets bygninger, historiske verdier og kunst. Stortingets administrasjon er organisert i 7 avdelinger og har rundt 500 medarbeidere. Stortingets administrasjon er et levende arbeidsted hvor ansatte får utvikle seg og bli utfordret til å bidra. Du blir en del av et arbeidsmiljø preget av samhold, kunnskapsdeling og god kultur for tilbakemelding. Som ansatt i administrasjonen jobber du for at demokratiet gjennom folkestyret skal respekteres og fungere godt. Følg også gjerne vår bedriftsside på finn.no så får du varsel når vi legger ut ledige stillinger: https://www.finn.no/job/employer/company/148

Nettsted
https://www.stortinget.no/no/
Bransje
Politiske organisasjoner
Bedriftsstørrelse
201–500 ansatte
Hovedkontor
Oslo, Oslo
Type
Offentlig virksomhet

Beliggenheter

Ansatte i Stortinget

Oppdateringer

  • Denne uken har den islandske presidenten Halla Tómasdóttir vært på statsbesøk til Norge og blant annet besøkt Stortinget. I kulissene er det mange som er i sving på slike dager, og en av dem er driftstekniker Wei-Hung Kok. Han har blant annet ansvar for flaggene og den røde løperen som rulles ut i forbindelse med slike besøk. – Vi har ansvar for å sette opp flaggstengene på Løvebakken og heise flagget i forbindelse med slik besøk. I tillegg skal vi montere gulvflaggene i Eidsvollsgalleriet der gjesteboken blir signert og det blir tatt offisielle bilder. En time før gjesten kommer sørger vi også for å rulle ut den røde løperen og vi må sette opp sperrebånd, forklarer Kok. Mange av verdens flagg ligger i flagglageret i kjelleren på Stortinget, og der har Kok full kontroll. – Jeg synes dette er en veldig morsom del av jobben, og det er viktig å ha god orden her, slik at det ikke blir feil. Flagget er jo det første som møter statslederne i det de kommer til Stortinget, sier Kok. Han har jobbet på Stortinget snart 24 år og stortrives med slike oppdrag. – Jeg synes det er veldig spennende å jobbe under slike besøk. Statsbesøk er alltid litt ekstra stats, og det er spesielt å stå ansikt til ansikt med statsledere som du vanligvis bare ser på TV, sier Kok.

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Visste du at Stortinget har en utredningsseksjon? Nå kan du bli kollega med Ingrid Ueland og de 14 andre i seksjonen. I utredningsseksjonen gir de faglig bistand til stortingsrepresentanter, partigrupper og komiteer. Her jobber det både jurister, økonomer og samfunnsvitere. – Det beste med denne jobben er at man hele tiden får sette seg inn i nye problemstillinger. Det er stor variasjon i hvilke temaer vi jobber med og i tillegg har vi en veldig fleksibel arbeidshverdag, sier Ueland. Stillingen som nå er ledig er et vikariat på inntil ett år, med mulighet for forlengelse. Den som ansettes vil få et spesielt ansvar for å gi budsjettfaglig bistand til partigruppene og Stortingets komiteer. – I denne seksjonen får du jobbe med dagsaktuelle temaer. Oppdragene vi får er ofte saker som preger mediebildet og det er spennende å jobbe med noe som potensielt kan brukes inn i politikkutformingen. Dette er en veldig givende jobb, sier Ueland. Søknadsfristen for den ledige stillingen er 21. april. Se utlysningsteksten i kommentarfeltet.

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • I dag har vi markert 85-årsdagen for invasjonen av Norge med å hente fram Elverumsfullmakten fra arkivet vårt. Den 9. april 1940 leste daværende stortingspresident Carl Joachim Hambro opp en erklæring om at Stortinget ga regjeringen fullmakt til å utføre oppgaver som normalt tilhører Stortinget, frem til Stortinget kunne samles igjen. Denne erklæringen ga regjeringen legitimitet i arbeidet de utførte under eksil under krigen. Neste gang Stortinget var samlet, var i juni 1945. Til stede under markeringen i Eidsvollsgalleriet dag var også Carl Joachim Hambros barnebarn, Anne Hambro Alnæs. Forsvaret var også representert med kontreadmiral Bjørn-Erik Marthinsen. – 80 år etter at andre verdenskrig endelig var over, er det nærmest ufattelig å leve i ei tid hvor vi igjen føler presset mot demokratiske verdier. Hvor vi må tenke sikkerhet og forsvar i stadig større omfang, og fred og frihet ikke kan tas for gitt, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Visste du at det blir laget referat fra alt som blir sagt under stortingsmøtene? Frida Gjedtjernet Isaksætre er en av Stortingets referenter og har ofte stortingssalen som arbeidsplass. – Jeg jobber som rådgiver i referentseksjonen, og arbeidsdagen min er preget av mye variasjon. Jeg jobber med å produsere referat av stortingsforhandlingene. Det innebærer tilstedeværelse i stortingssalen, utarbeidelse av debattinnlegg og videre kvalitetssikring og korrekturlesing. Det krever kunnskap om Stortinget, politikk og øvrig samfunnskunnskap og ikke minst kunnskap om språk - om både nynorsk, bokmål, dialekter og mer, sier Isaksætre. Selv om referentene alltid er på plass under stortingsmøtene, har man i økende grad tatt i bruk språkteknologi i referatproduksjonen de siste årene. – Mine arbeidsoppgaver omfatter også vedlikehold og utvikling av verktøyene vi bruker. Vi har pågående utviklingsprosjekter og hyppig kontakt med leverandører og aktører utenfor huset. På denne fronten skjer det alltid noe - enten det er et feiltranskribert ord i talegjenkjenningsløsningen vår som må rettes opp, eller det er lanseringer av nye språkmodeller vi vil få med oss, sier hun. Isaksætre gikk siste året på lektorprogrammet ved Universitetet i Oslo og så i utgangspunktet etter lærerstillinger da det falt henne inn å utvide søket litt. – Det morsomste med jobben min må være at jeg jobber på et så levende hus. Ingen dag er lik, og jeg får være vitne til historiske hendelser. Noe av det som har overrasket henne mest på Stortinget, er det store mangfoldet av arbeidsoppgaver som gjøres på huset. – Det er en voldsom bredde i fagfolk, kompetanse og fagområder i Stortingets administrasjon. Etter to og et halvt år møter jeg fortsatt medarbeidere med roller jeg ikke visste om, sier Isaksætre.

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Denne uka ble ti nye avistegninger avduket på Stortinget. De skal pryde veggene i nasjonalforsamlingen det neste året. Seniorrådgiver Eivind Torkjelsson i seksjon for besøk og formidling har hatt en viktig rolle i samarbeidsprosjektet mellom Stortinget og Avistegnerens hus som har pågått siden 2021. – Jeg var med da vi skulle innlede samarbeidet med Avistegnernes hus. Det er den eneste institusjonen i landet som driver med avistegninger. Samarbeidet startet for fire år siden. Stortinget og Folketinget i Danmark er faktisk de eneste parlamentene jeg kjenner til som stiller ut avistegninger, begge steder på vei inn til kantinen, sier Torkjelsson. Tidligere samarbeidet Stortinget direkte med tegnerne, men gjennom samarbeidet med Avistegnerens hus får man et større tilfang av tegninger. Dermed blir det også en større variasjon av tegnere på veggene. Torkjelsson har også kunstomvisninger på Stortinget på mandager klokken 18. Der kan hvem som helst bli med rundt i gangene og lære om kunsten som pryder veggene. – Da viser jeg alltid disse tegningene også. Folk syns det er kjempegøy å se. Avistegninger er en veldig sunn maktkritikk, for de formidler ting man ikke kan skrive i tekst eller si i ord uten å være injurierende, sier han.

    • Seniorrådgiver Eivind Torkjelsson står foran årets utstilling av avistegninger i vandrehallen.
  • Er vi beredt i Norden? Følg seminar direkte fra lagtingssalen på Stortinget tirsdag 8.30 🖥️

    Viser organisasjonsside for Nordisk Ministerråd

    25 405 følgere

    NORDENS DAG I NORGE: ER VI BEREDT I NORDEN? 📅 18. mars kl. 08:30-09:30 📍 LinkedIN Live og Stortinget.no Bli med digitalt når Stortinget UiO:Demokrati Nordisk Ministerråd og NordForsk markerer Nordens dag 2025 med en samtale om samfunnssikkerhet og beredskap mot kriser. Kriser vi håper ikke inntreffer, men som kan ramme oss hardt - og i verste fall utfordre demokratiet. 📑 Program Velkommen ved leder for Stortingets delegasjon til Nordisk råd  Helge Orten (Høyre) Åpningsinnlegg ved justis- og beredskapsminister Astri Aas-Hansen (Arbeiderpartiet) Norwegian Ministry of Justice and Public Security   💡 Kan vi bekjempe kriser med tillit? Enhetssjef forskning og analyse Myndigheten för psykologiskt försvar i Sverige Tor-Björn Åstrand Forsker i beredskap og samfunnssikkerhet (DK) Rasmus Dahlberg Forfatter og tidl. journalist for den finske allmennkringkasteren YLE Jessikka Aro Den første panelsamtalen foregår på engelsk, resten av programmet er på norsk. 💡 Hvordan skaper vi et tryggere og mer motstandsdyktig Norden? Direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) Elisabeth S. Aarsæther Professor ved Det teologiske fakultet (UiO) og prosjektleder for Democrisis: Demokrati og klimakrise Marius T Mjaaland Viseadministrerende direktør i NHO Anniken Hauglie Moderator: Analytiker Jette F. Christensen Arrangementet inngår i «Nordens uke» i regi av Nordisk Ministerråd og inspirert av Finland og Ålands formannskap i 2025.

    Nordens dag i Norge: Er vi beredt i Norden?

    Nordens dag i Norge: Er vi beredt i Norden?

    www.linkedin.com

  • Viser organisasjonsside for Stortinget

    8 559 følgere

    – Gjennom jobben min bidrar jeg faktisk til å ta vare på et samfunnsminne på vegne av landets viktigste institusjon. Det gjør meg stolt, sier Helena Correia. Hun jobber som arkivar i Stortingets arkiv, og har som hovedoppgave å arkivere og kvalitetssikre dokumentasjon som skapes og sendes til og fra Stortinget. – I tillegg bidrar jeg med brukerstøtte til mine kolleger på arkivering og saksbehandling, utvikler veiledninger og rutiner og jobber med å utvikle nye måter å løse arbeidsoppgaver på, sier Correia. Hun har jobbet på Stortinget i snart sju år, og stortrives i jobben. – Jeg liker veldig godt å treffe mennesker og være til hjelp, så jeg syns det er både gøy og motiverende å jobbe med brukerstøtte. Det å kunne bidra til at mine kolleger får løst problemer og utfordringer knyttet til arkivering og saksbehandling er spennende, sier hun. I tillegg til arbeidsoppgavene er det også andre ting Correia setter pris på ved å jobbe på Stortinget. – Jeg er veldig interessert i kunst og syns det er stas å kunne jobbe et sted hvor det er så mye kunst. I tillegg har du alle detaljene i de flotte lokalene vi har her. Det er så mye historie i veggene, sier Correia.

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Gratulerer med kvinnedagen! Denne uken ble det skrevet kvinnehistorie på Stortinget 💪 I 110 år har det bare hengt menn på veggene i ett av Stortingets mest ærverdige rom: Eidsvollsgalleriet. Her holdes det mottakelser, Kongen blir ønsket velkommen når han besøker Stortinget og internasjonale gjester blir tatt imot. På veggene henger det portretter av viktige personer i den norske demokratihistorien, blant annet flere eidsvollsmenn. Denne uka ble portrettene av den første kvinnen på Stortinget, Anna Rogstad, og den første faste kvinnelige stortingsrepresentanten, Karen Platou, flyttet inn i Eidsvollsgalleriet.

Tilsvarende sider