TEKNIQs coverbillede
TEKNIQ

TEKNIQ

Politiske organisationer

Glostrup, Hovedstaden 11.372 følgere

TEKNIQ er drivkraften bag den bæredygtige og digitale vækst i Danmark.

Om os

TEKNIQ er drivkraften bag den bæredygtige og digitale vækst i Danmark og repræsenterer det tekniske erhvervsliv. Vores medlemmer udvikler, installerer og producerer den grønne omstilling og er centrale aktører i skabelsen af et bedre Danmark for fremtidens generationer. Læs meget mere på www.tekniq.dk

Websted
http://www.tekniq.dk
Branche
Politiske organisationer
Virksomhedsstørrelse
51-200 medarbejdere
Hovedkvarter
Glostrup, Hovedstaden
Type
Privat
Grundlagt
2002
Specialer
construction, electric, plumbing, association, vvs, el, overenskomst, arbejdsret, ansættelsesret, teknik, interessevaretagelse, arbejdsgiverorganisation, brancheorganisation, installationsbranchen, installatørernes organisation, industri, metal og smede

Beliggenheder

  • Primær

    Paul Bergsøes Vej 6

    Glostrup, Hovedstaden 2600, DK

    Se ruten
  • Billedskærervej 17

    Odense, South Denmark 5230, DK

    Se ruten

Medarbejdere hos TEKNIQ

Opdateringer

  • El-Team Vest skal sætte strøm til fremtiden En veletableret ladeinfrastruktur er vigtig for at nå i mål med den grønne omstilling – både i Danmark og internationalt. Med en ny afdeling for E-Mobility rykker El-Team Vest ind i kampen om fremtidens ladeinfrastruktur. Afdelingen skal levere komplette løsninger til større ladeparker og energilagringssystemer. – Væksten i grøn energi og elektrificering er enorm, og vi er klar til at tage en aktiv rolle i at forme fremtidens infrastruktur, siger direktør Søren Jochimsen. Kristian Siig Kjærulff er hentet ind som afdelingsleder – med mange års erfaring og solidt branchekendskab skal han sikre, at El-Team Vest bliver en central aktør i den grønne omstilling. – Med vores ekspertise og stærke interne kompetencer er vi godt rustet til at levere løsninger, der ikke kun understøtter den grønne omstilling i Danmark, men også på internationale markeder, siger Søren Jochimsen. Første store opgave er allerede i hus: El-Team Vest skal stå for infrastrukturen til Danmarks næststørste BESS-anlæg – med installation af 5 transformere og 14 batterianlæg med en samlet kapacitet på 25 MW.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Tre år med ro på – nye overenskomster giver luft til vækst Efter mange måneders forberedelser og intense forhandlinger er overenskomsterne for de næste tre år nu stemt igennem og vedtaget. Det betyder fleksibilitet og stabilitet – og det er vigtigt i en tid, hvor det tekniske erhvervsliv både kæmper med mangel på kvalificerede medarbejdere og en verden, der forandrer sig fra dag til dag. Her spiller rammevilkårene en central rolle for at kunne udvikle det tekniske erhvervsliv. Overenskomsterne indeholder en række væsentlige forbedringer for TEKNIQs medlemmer. Her er et udpluk: - Øget fleksibilitet med forbedrede regler for Varierende Ugentlig Arbejdstid og større frihed i placeringen af den normale ugentlige arbejdstid på elektrikeroverenskomsten. - Mulighed for virksomheder at indføre fleksible arbejdstidsordninger ved hjælp af rådgivning fra TEKNIQ og forbundene til lokale løsninger i henhold til Industri- og VVS-overenskomsten.  - Arbejdsudbuddet øges ved fjernelse af loftet for overførte feriedage, hvilket giver mulighed for at undgå længere perioder med afspadsering af et større antal timer end tidligere. Og det er blot et lille udpluk fra de 12 overenskomster, som TEKNIQ har forhandlet på plads.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Jeg ønsker ordentlighed fra skruetrækker til skrivebord i min virksomhed. Hvis ordentlighed er gennemgående i alt, hvad vi laver, så kommer vi bare langt. Sådan lyder det fra Rasmus Daugaard Sørensen, stifter og medejer af el-virksomheden DA-TEK ApS, der på bare fire år er vokset fra én mand til 30 ansatte – og har modtaget Årets Iværksætterpris i Vejle Kommune 2025. Virksomheden, der har base i Nørup mellem Vejle og Billund, har specialiseret sig i industriløsninger til fødevare- og energibranchen – og løser i dag opgaver i både Norden, Europa og Sydamerika. Væksten er drevet af høj faglighed, et skarpt fokus på nicher – og en stærk kultur. – Det motiverer mig at drive en virksomhed og skabe en god kultur, hvor folkene gerne vil være, selvom det er svært at rekruttere, fortæller Rasmus Daugaard, der selv er uddannet industri-elektriker. Rasmus har lagt energi i at skabe en virksomhedskultur, der både tiltrækker og fastholder medarbejdere. Og selvom DA-TEK har vokseværk, er ambitionen lige nu at gøre organisationen mere robust, inden næste vækstryk. – Vækst kræver en stærk kultur og en lidt bredere organisation. Vi skal stå stabilt – også i krisetider, siger Rasmus. Derfor går de 10.000 kr. fra iværksætterprisen ikke til nye maskiner – men til et socialt arrangement for medarbejderne. En investering i det, der virkelig skaber værdi – virksomhedens kultur.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Andreas fra VITTRUPS SMEDIE & VVS APS skal vise Europas bedste, hvad dansk faglighed er lavet af 💪 Han er netop blevet udtaget til det danske landshold og skal repræsentere Danmark i Plumbing and Heating ved EuroSkills 2025 i Herning. Udtagelsen faldt på plads efter en tæt og spændende konkurrence med Martin Sørensen Nadal fra Havnsø Blinkilde Blik & VVS ApS . Over to dage hos Brdr. AO Johansen i Albertslund dystede de to talenter side om side, mens dommere og publikum fulgte med fra sidelinjen. Begge leverede faglig præcision, overblik og stærkt håndværk – også under pres. Men det blev Andreas Fredberg Pedersen, der nu trækker i den rød-hvide landsholdstrøje. Foran venter et internationalt mesterskab på hjemmebane – og en chance for at vise resten af Europa, hvad dansk VVS-faglighed kan. Tak til både Andreas og Martin for en imponerende indsats, og til deres virksomheder for at støtte op hele vejen. Vi glæder os til at følge Andreas frem mod EuroSkills 2025!

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Oplev verden og fremtidens el-fag som elektrikerlærling Spotlight er et talentprogram, der giver de dygtigste lærlinge mulighed for at dygtiggøre sig endnu mere. Her får de indblik i den nyeste viden og teknologi – og oplever faget fra et internationalt perspektiv. I 2025 går turen til Holland, Frankrig, Schweiz og Italien i samarbejde med nogle af de største aktører i faget. Her møder lærlingene både eksperter og den nyeste teknologi. Sidste år besøgte deltagerne Eindhoven, Bergamo, Grenoble og Stockholm og fik blandt andet hands-on erfaring med SmartGrid-løsninger, EV-installationer, bæredygtige 3D-printede lamper og avancerede lysløsninger. – Jeg var især imponeret over NatureConnect og døgnrytme-lys, og det har jeg helt klart tænkt mig skal fylde en del af mit svendeforløb. Derudover synes jeg, bæredygtighedsaspektet i deres 3D-printede lamper var enormt fedt, fortæller en af sidste års deltagere. Spotlight er skabt af TEKNIQ og Dansk El-Forbund for at give de mest ambitiøse elektrikerlærlinge faglige udfordringer, et stærkt netværk – og et unikt indblik i, hvor el-faget er på vej hen. Lærlingene får erfaringer, de kan tage med videre i deres karriere og bruge til at skabe værdi ude i virksomhederne. Det er virksomhederne, der nominerer deres lærlinge.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • 12 aftaler. Lange dage. Sene nætter. I sidste uge kunne vi sætte punktum for OK25-forhandlingerne. Efter mange intense uger – og 5.000 kopper kaffe – har TEKNIQ nu forhandlet alle overenskomster i hus med forbundene. - Vi har arbejdet intenst for at nå i mål med nogle solide og ansvarlige aftaler, der sætter retningen for det tekniske erhvervsliv i de kommende tre år, siger Linda Nordstrøm Nissen, underdirektør i TEKNIQ. Onsdag blev aftalen med Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal forhandlet hjem. Dermed er cirklen sluttet. Det er resultatet af en stærk holdindsats, solid forberedelse og uvurderlige input fra virksomhederne i det tekniske erhvervsliv. Forhandlingerne har været præget af fokus på fremtiden – og på at skabe solide rammer for virksomhederne i en tid med både store udfordringer og nye muligheder. - Fælles for alle aftaler er, at de ruster virksomhederne bedst muligt til at møde de udfordringer og muligheder, der er i en tumultarisk tid, hvor geopolitisk usikkerhed og den demografiske udvikling gør det svært at drive virksomhed, siger Linda Nordstrøm Nissen. Nu venter afstemningerne hos forbundene – og vi står klar med webinarer i april, hvor vi dykker ned i hvad aftalerne betyder for virksomhederne i det tekniske erhvervsliv. Vi er i mål med forhandlingerne. Nu begynder næste etape.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
      + 3
  • Se organisationssiden for TEKNIQ

    11.372 følgere

    To elektrikere. Én billet til EuroSkills 2025. Efter måneders hård træning, evalueringer og en træningslandskamp i Norge er det nu afgjort: Casper Kærvang Pedersen fra Øgaard A/S skal repræsentere Danmark i Electrical Installations ved EuroSkills 2025 i Herning. Siden kvalifikationen i efteråret har Casper og Niklas Møller Dall trænet side om side. Ikke bare som konkurrenter, men som holdkammerater med ét fælles mål – at blive så dygtige som muligt og vise resten af Europa, hvad dansk el-faglighed kan. Begge har leveret en imponerende indsats, og det tætte makkerskab har løftet niveauet hele vejen. I tirsdags blev udtagelsen offentliggjort – naturligvis med begge kandidater til stede. For selvom det kun er Casper, der trækker i landsholdstrøjen til EuroSkills, fortjener de begge anerkendelse for deres stærke faglighed og engagement. Nu venter den sidste og største udfordring forude – at gøre klar til at møde Europas bedste i Herning til september. Vi glæder os til at følge Casper – og hepper på en topplacering 💪⚡ Stort tak til Øgaard A/S, JK+ A/S , sponsorerne og det faglige udvalg, der har bakket op hele vejen.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Kildemosen Smedie & Maskinfabrik ApS udenfor Slagelse gemmer på en særlig historie. Her har den 28-årige klejnsmed Magnus Christensen nemlig taget hele turen fra fejedreng til medejer.     Og planen er fuldt ejerskab om bare fem år.    Magnus blev noget overrasket, da hans mester, Helge Olsen, for tre år siden pludselig foreslog ham en plan, hvor han i et glidende generationsskifte kunne ende med at blive mester og indehaver af en smede-virksomhed med dengang 10-12 mand.    - Det tænkte jeg over nogle måneder. Jeg var noget i tvivl, men så voksede det på mig. Jeg kan jo lide at gå forrest og sikre, at et projekt lykkedes. Jeg vil gerne have medbestemmelse, og det har jo vist sig at være en god ide, at jeg takkede ja, siger Magnus Christensen, der blev medejer som 25-årig.    Siden da er Kildemosen Smede & Maskinfabrik gået fra 12 ansatte til omkring 45 mand. På smedeværkstedet er den store aktivitet at servicere flere store virksomheder med løftegrej, og derudover laver smedien opgaver med montagearbejde for store virksomheder i lokalområdet som eksempelvis Novo Nordisk.    Tilbage i 2001 stiftede direktør Helge Olsen smedevirksomheden på den ejendom, hvor han indtil da havde drevet et landbrug. Han startede i en gammel svinestald med en ansat og en lærling. Her lavede de tre havelåger, altaner og andet smedearbejde, og så begyndte virksomheden at vokse stille og roligt.    I dag er Helge 64 år. Om et år har hans tidligere fejedreng arbejdet sig op på 49 pct. af aktiekapitalen, og om fem år er det Magnus Christensen, der er mester og ejer af Kildemosen Smede & Maskinfabrik.     Den nuværende mester glæder sig over, at en dygtig yngre fagmand, som kender firmaet indefra, skal føre virksomheden videre. Så kan generationsskiftet bare komme.    - Jeg er ude af ejerkredsen, når jeg er blevet 69. Så er det vel også tid til at lave noget andet, siger mesteren med et smil på læben.    

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Se organisationssiden for TEKNIQ

    11.372 følgere

    Hvordan bliver en ventilationsvirksomhed med 10 ansatte en frontløber inden for digitalisering? Hos JV Ventilation har Johan Vieth gjort avanceret teknologi til en naturlig del af hverdagen. Med Augmented Reality (AR) kan teknikerne få hjælp i realtid fra kollegaer, mens de står ude hos kunderne. Briller med indbygget skærm gør det muligt at tegne pile og instruktioner direkte i teknikerens synsfelt, så opgaver løses hurtigere og med færre fejl. Den digitale tilgang har ikke kun styrket virksomhedens effektivitet – den har også øget antallet af vundne udbud markant. I går blev Johan Vieth kåret som vinder af Årets Digitale SMV: Omstilling 2025. – Jeg er superstolt og beæret over prisen, som viser, at jeg har gjort noget rigtigt med den her vision om digital omstilling. Det er en anerkendelse af, at vi gør noget rigtigt, gør en forskel og måske kan inspirere andre på tværs af fag, siger Johan Vieth, direktør i JV Ventilation. Prisen hylder små og mellemstore virksomheder, der formår at integrere digitalisering på en måde, der skaber reel værdi. Hos JV Ventilation handler digitalisering ikke kun om produktivitet, men om at skabe en arbejdsplads, hvor mennesker og teknologi går hånd i hånd – så viden deles, medarbejdere fastholdes, og konkurrencekraften styrkes.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Digital overenskomst er en milepæl for det danske erhvervsliv 🎊    Efter lange og intense forhandlinger har vi sammen med Dansk El-Forbund indgået en ny treårig overenskomst for el-branchen.     - Det lykkedes at lande en aftale, der både giver stabilitet for virksomhederne og griber fat i udfordringen med at sikre flere faglærte, men også sætter standarden for, hvordan vi udvikler branchen i en mere rummelig og fleksibel retning – med plads til alle typer af medarbejdere med forskellige behov i alt fra arbejdstid til læringsmiljøer, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ.    Samtidig markerer aftalen et digitalt gennembrud. For første gang i Danmark er en overenskomstforhandling gennemført og underskrevet digitalt. Det betyder øget transparens, effektivitet og bæredygtighed i processen – og viser, at branchen er klar til at tage teknologiske skridt ind i fremtiden.    Centrale resultater i aftalen: 📌 Øget fleksibilitet i arbejdstid og overarbejde  📌 Bedre vilkår for barsel til lærlinge  📌 Styrket fokus på en inkluderende arbejdsplads  📌 Forhøjelse af pensionsindbetaling og fritvalgsbidrag  📌 Stigning i mindstelønnen over de næste tre år    Tak til alle parter for en god og konstruktiv forhandlingsproces 👏 

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Tilsvarende sider