Dansk Erhvervs coverbillede
Dansk Erhverv

Dansk Erhverv

Politiske organisationer

Copenhagen, Copenhagen 76.999 følgere

Vi er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for et af verdens mest handlekraftige erhvervsliv.

Om os

Vi er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for et af verdens mest handlekraftige erhvervsliv. I Dansk Erhverv handler vi hver dag på vegne af 18.000 medlemsvirksomheder og flere end 100 brancheforeninger. Vi tilbyder rådgivning inden for medarbejder- og virksomhedsforhold og politisk gennemslagskraft. Vores indsatser bygger på medlemmernes aktive deltagelse i netværk og udvalg. Det er Dansk Erhvervs vision, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. For kun på den måde kan vi sikre velstand og velfærd i fremtiden. Vi arbejder for et Danmark med sammenhængskraft og handlekraft.

Websted
http://www.danskerhverv.dk
Branche
Politiske organisationer
Virksomhedsstørrelse
201-500 medarbejdere
Hovedkvarter
Copenhagen, Copenhagen
Type
Privat
Grundlagt
2007
Specialer
Politisk interessevaretagelse, Personalejura, Erhvervsjura, Arbejdsmiljø, HR og Ledelse, Uddannelse, EU og internationalt, Offentligt Privat samarbejde, Overenskomster, Kurser og Turisme og Oplevelse

Beliggenheder

  • Primær

    Børsen

    Slotsholmsgade

    Copenhagen, Copenhagen 1217, DK

    Se ruten

Medarbejdere hos Dansk Erhverv

Opdateringer

  • Månedens ByrdeBuster-kop går til fødevareminister Jacob Jensen! 💪 I Dansk Erhverv vil vi gerne hylde de personer, der tager kampen op mod bøvlede og byrdefulde regler. Derfor uddeler vores chef for regelforenkling, Freja Brandhøj, hver måned ByrdeBuster-koppen til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for at stoppe regeltsunamien. Fødevareministeren får bl.a. koppen, fordi han har iværksat over 50 konkrete forenklinger siden juni 2023 og forenklet kontrolsystemet, så virksomheder ikke skal gennem unødige gentagne tilsyn. Tak for indsatsen, Jacob! Vi ser frem til et fortsat samarbejde om færre regler og mere vækst.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Færre sygedage, mere produktivitet og et bedre socialt arbejdsmiljø. Det er nogle af gevinsterne ved at cykle til arbejde. Derfor hopper vi på cyklen, når Cyklistforbundet skyder deres årlige kampagne ‘VI CYKLER TIL ARBEJDE’ i gang. Så det er nu, du skal samle en flok kollegaer, før startskuddet lyder den 1. maj. Du finder tilmeldingslinket i kommentarsporet.

  • “Det er helt ude af kontrol” — Man skal ikke bruge lang tid med Henrik Kastrup, før snakken falder noget, der i den grad fylder i hverdagen. Og ikke på den gode måde. Henrik er direktør i Ostebørsen i Vemmelev, som hver uge sælger 50 tons ost til cirka 900 forskellige kunder. De er eksperter i ost. Men noget, som direktøren ikke kan blive klog på, er de mange tilsyn fra Fødevarestyrelsen - og alt det papirarbejde, der følger med. Hvis man spørger direktøren, er tilsyn alletiders. Derfor har han også fuld forståelse for, at Fødevarestyrelsen laver kontroller for at sikre, at fødevaresikkerheden i Danmark er i top. Men der stopper fornuften så også, mener han. På halvandet år har han haft 14 tilsyn og kontrolbesøg. Men Fødevarestyrelsen har aldrig fundet fejl, som har med fødevaresikkerhed, hygiejne eller fødevarekvalitet at gøre. Henrik Kastrup oplever derimod, at det er små fejl, de går efter. Det kan være stavefejl på etiketter eller et manglende stort begyndelsesbogstav. Samtidig oplever han, at hver tilsynsførende tolker reglerne forskelligt, og derfor kan have sin egen holdning til for eksempel risikovurderingers detaljeringsgrad. Derfor håber han på, at myndighederne vil lave mere ensartede rammer for tilsynene, og at de ikke kontrollerer den samme virksomhed så mange gange, som han har oplevet det, når der aldrig er blevet konstateret problemer med fødevaresikkerheden. Og så håber han, at politikerne vil spørge ude i virkeligheden, før de laver nye regler, så de ved, om reglerne virker efter hensigten i praksis. “Jeg kunne jo bare lade være med at tage kampen. Men nu er det simpelthen blevet for meget,” slutter Henrik Kastrup.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • "Jeg overvejede faktisk at sætte virksomheden til salg, fordi jeg havde givet op.” For Erick Thürmer er hans virksomhed ikke bare et spørgsmål om omsætning, bundlinje og salg. Det er 127 års familiehistorie. Det er hans forældre og bedsteforældres hårde arbejde med noget, de troede på. At skabe en produktionsvirksomhed med speciale i gevind og gevindværktøj i høj kvalitet, der kunne give overskud. Ikke kun af den økonomiske slags, men også overskud til lokalsamfundet. Og det har det gjort. Gennem årene har virksomheden leveret arbejdspladser, vækst og velstand til lokalsamfundet og til Danmark. Præcis ligesom tusinder af andre familieejede virksomheder i Danmark. Men desværre har reglerne for generationsskifte i Danmark været så bøvlede, og de økonomiske omkostninger har været så tunge, at Erick — og mange andre familieejede virksomheder — helt har overvejet at kaste håndklædet i ringen. At droppe planlagte generationsskifter og sælge virksomheden fra, fordi omkostningerne ved at generationsskifte var for store. Men nu, efter 10 års kamp, er det lykkes at ændre på reglerne for generationsskifte. Dels så værdiansættelsen af virksomheder bliver vurderet ud fra en skematisk model, så man på den måde får et fair og lige grundlag at beregne generationsskifteskat ud fra. Men også så den procentdel, man betaler i skat, bliver sat ned fra 15 til 10 pct. Derfor var der i den grad glæde og store smil hos Erick Thürmer og Thürmer Tools, efter at lovforslaget i går blev stemt igennem i Folketinget. Og helt ærligt. Det kan vi godt forstå. Stort tillykke til alle familieejede virksomheder, og tak til regeringen og aftalepartierne for at have lyttet til det store behov for gennemsigtighed i reglerne!

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Hybride trusler, ekstremt klima og nye internationale relationer lader til at blive en Supertrend frem mod 2050. Og her kommer fremtidens virksomhedsberedskab ind i billedet. For kan virksomheder og medarbejdere blive “fit for fight”, og hvem sidder egentlig med ansvaret?   Sammen med vicedirektør Jakob Ellemann-Jensen og CEO i Falck Jakob Riis undersøger værterne Liselotte Lyngsø og Lars Tvede hvad det kræver at være robust, forberedt og handlekraftig i en verden, der hele tiden forandrer sig.   Lyt med – og få konkrete bud på, hvordan vi skaber en fremtid, vi ikke bare overlever, men også kan navigere i.

  • Vi får rigtig mange spørgsmål om Trumps melding i går aftes, og hvilke konskvenser det har. Nogle af de mest stillede har vi svaret på her. Del gerne! Vi vil også løbende opdatere vores Q&A om situationen, og den kan du finde på vores hjemmeside. Har du og din virksomhed spørgsmål til den pålagt told og konsekvenserne ved den, er du altid velkommen til at række ud til os i Dansk Erhverv.

  • “Our complexity is the killer of our competitiveness.” Sådan sagde Præsident Macron om Europas situation, da han i dag talte til Kongeparret, 56 danske virksomheder og repræsentanter fra Danmark og Frankrig. Og vi kunne ikke være mere enige i Dansk Erhverv. For vi har et problem med regulering i Europa, og skal vi konkurrere med Kina, USA og resten af verden, så er vi nødt til at rydde ud i den regulering, der også skyller ind over Danmark fra Bruxelles. Derfor er det også perfekt, at Danmark og Frankrig med statsbesøget i Paris nu styrker båndene mellem nationerne og mellem det franske og danske erhvervsliv. På den måde kan vi sammen sætte fokus på det, som vi i Europa er gode til. Nemlig samhandel og udveksling af idéer. I stedet for fokus på regler, bøvl og byrder. Ved åbningen i dag, kunne Danmark og Frankrig, foran både Kongeparret og præsidentparret, også underskrive en række aftaler, der netop skal styrke de bånd. Både mellem Danmark og Frankrig, men også mellem danske og franske virksomheder. Stor tak til Kongehuset, til præsident Macron, til diplomatiet og til de deltagende virksomheder for en fantastisk anden dag her i Paris!

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Velkommen til fremtiden! 🔮 Vi har glædet os til at fortælle, at vi nu udgiver podcasten Supertrends sammen med fremtidsforsker Liselotte Lyngsø og iværksætter og forfatter Lars Tvede. I hver episode dykker vi ned i nogle af de mange tendenser, der kommer til at ændre måden, vi lever på. Vi håber, at du vil lytte med, når første afsnit lander på torsdag den 3. april. Du finder episoden, der hvor du normalt finder dine podcast.

  • Her ser du en storsmilende uddannelsespolitisk chef. Hvorfor er han egentlig så glad, tænker du måske? Find svaret lige her 👇 Jo, det er han, fordi regeringen i dag har vedtaget en reform, der styrker professions- og erhvervsrettede uddannelser. Et eksempel på sådan en uddannelse, der med aftalen i dag bliver styrket, er pædagoguddannelsen. Og hvorfor er en erhvervsorganisation, der normalt taler om skat, arbejdskraft og rammevilkår nu så glade for, at uddannelser som pædagoguddannelsen nu bliver styrket? Det er vi fordi, at det private erhvervsliv i høj grad er afhængige af, at vi også har velfungerende daginstitutioner, skole og sygehuse. Ja, vi kan faktisk sige, at det er et rammevilkår på lige fod med skat og adgang til kvalificeret arbejdskraft. For uden dygtige pædagoger til at være der for børn som Mads’ søn her på billedet og uden sygeplejersker til at tage sig af os, når vi bliver syge, så er det svært at passe et arbejde. Så fra Mads Eriksen Storm og alle os i Dansk Erhverv, giver vi dagens aftale to tommelfingre op. For bedre uddannelser er vi alle tjent med.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Tilknyttede sider

Tilsvarende sider